2020 Kajszi előjegyzése befejeződött!

2018.... Eddigi legösszetettebb, talán legnehezebb évünk volt fagyás, jégkár és növényvédelem szempontjából.

A korán jött januári, februári felmelegedés után márciusra visszatért a tél, nem is akárhogy. -16 fok, 20 centi hó március 1.-én, ami 1 hétig maradt is. Ezt követően a rügyek vizsgálata alapján még maradt bőven termés, viszont március 20 után még több, -4, -6 körüli fagyos napot kaptunk. Ekkorra a kajszi termés jelentős része, 70-80% fagyott el. A szilva nem károsodott.

Tavaszi növényvédelmet nem hátráltatta semmi,  a virágzáskori megszokott fagyok is elmaradtak. (hiszen korábban köszöntek be) és eső sem volt jellemző.

Ezt követően kisebb aszályos időszak következett, mely természetesen a szüret megkezdésével fordult esőssé, és idén először jég is érkezett a nyár eleji viharokkal, ami  a szilva és  a megmaradt kajszi 30 - 40% át károsította kisebb-nagyobb mértékben.

A szüret alatti folyamatos esőzés sajnos tovább rontotta a kajszi minőségét, repedéseket okozva. A korai szilvára is hasonló hatással volt. Itt már megjelent kisebb gombásodás is, hisz a növényvédelem ilyenkor már nem működik.

2017 Ősz

2017 Nyár

2017 Tavasz

2017.04.20. Hajnal - Kajszis - minimális fagykár történt csupán

2017 Új Kajszis telepítése

Hosszúhetény Szilva ültetvény tavaszi képek

Hosszúhetény Kajszi ültetvény tavaszi képek

Termés Hosszúhetény Gyümölcsös

Ősz Hosszúhetény

Gyümölcsös munkálatok

Hosszúhetény gyümölcs ültetvény téli képek